تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 آذر 1395 - 9:49
کد خبر : 10268

با ابداع دانشمند ایرانی امکانپذیر شد؛ ساخت سازه ۲۰۰ متری در یک ساعت/ساختمان‌سازی در مریخ و ماه

با ابداع دانشمند ایرانی امکانپذیر شد؛ ساخت سازه ۲۰۰ متری در یک ساعت/ساختمان‌سازی در مریخ و ماه

جارستان-محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با طراحی و ساخت پرینترهای سه‌بعدی روش نوینی را در ساخت اتوماتیک سازه‌های ساختمانی در مدت کم ارائه داده و در تلاش است تا با همکاری ناسا اقدام به ساخت سازه در مریخ و ماه کند. بهرخ خوشنویس، مجری طرح و استاد دانشـگاه کالیفرنیای جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان

جارستان-محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با طراحی و ساخت پرینترهای سه‌بعدی روش نوینی را در ساخت اتوماتیک سازه‌های ساختمانی در مدت کم ارائه داده و در تلاش است تا با همکاری ناسا اقدام به ساخت سازه در مریخ و ماه کند.

بهرخ خوشنویس، مجری طرح و استاد دانشـگاه کالیفرنیای جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه امروزه بسیاری از وسایل و تجهیزات مورد نیاز انسان به صورت اتوماتیک تولید می‌شود،‌ اظهار کرد: امروزه وسایلی چون کفش، کیف، وسایل خانگی و خودروها به صورت اتوماتیک تولید می‌شود و تنها موردی که همچنان به صورت دستی ساخته می‌شود، ساختمان و سازه است.

وی ساختمان‌سازی را از جمله صنایع خطرآفرین توصیف کرد و ادامه داد: هرساله تعداد زیادی از افراد فعال در این صنعت جان خود را از دست می‌دهند به گونه‌ای که سالیانه در دنیا ۶۰ هزار نفر در بخش ساختمان سازی از دنیا می‌روند.

خوشنویس، ساختمان‌سازی را شغلی گران دانست و یادآور شد: علاوه بر آن پیشرفت آن با کندی صورت می‌گیرد و در مواقعی چون زلزله، جنگ و سیل که مردم خانه‌های خود را از دست می‌دهند، نیاز به زمان زیادی برای بازسازی و ترمیم آنها مورد نیاز است.

این محقق با تاکید بر ضرورت ایجاد سیستم‌های اتوماتیک در ساختمان‌سازی از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و افزود: یک فناوری مناسب برای آینده در این زمینه روش ساخت کانتوری (Contour rafting) است که در دو دهه گذشته مورد مطالعه قرار گرفته است. با استفاده از این فرایند یک ساختمان یا مجموعه‌ای از ساختمان‌ها را می‌توان با تمام اجزای آن از جمله فضاهای لوله‌کشی و برق‌کشی به صورت خودکار ساخت.

تصویر شماتیک از ساختمان‌سازی اتوماتیک

وی، اساس این طرح را پرینترهای سه‌بعدی دانست و اظهار کرد: برای این منظور پرینترهای سه‌بعدی طراحی و ساخته شد تا از این طریق به طور اتوماتیک ساختمان‌های مورد نظر ساخته شود.

به گفته این استاد کالیفرنیای جنوبی با استفاده از این روش می‌توان ساختمان‌های ۲۰۰ متری را در مدت یک ساعت ساخت.

خوشنویس با تاکید بر اینکه این فناوری از مزایای فوق‌العاده انرژی و زیست محیطی برخودار است،‌ خاطرنشان کرد: فاز اول این پروژه را بر روی ساختمان‌های کوچک آغاز کردیم و امیدواریم با توسعه آن این فناوری را در ایران اجرایی کنیم.

مجری طرح از فاز توسعه‌ای این طرح خبر داد و در این باره توضیح داد: با همکاری ناسا در حال توسعه این روش برای ساخت ساختمان در کرات دیگر مانند ماه و مریخ با استفاده از مواد موجود در این کرات هستیم.

تصویر سه‌بعدی از ساخت سازه اتوماتیک در مریخ

دکتر بهرخ خوش‌نویس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و عضو آکادمی علوم اتحادیه اروپا است. وی تاکنون بالغ بر ۱۶۰ عنوان انتشار فنی و تعدادی ثبت اختراع بین‌المللی را در کارنامه خود دارد.

خوشنویس همچنین عضو مفاهیم پیشرفته نوآوری ناسا، مؤسسه مهندسی کامپیوتر و انجمن شبیه‌سازی کامپیوتری است.

وی با ارائه نوآوری در زمینه ساخت سازه‌های ساختمانی به صورت خودکار که به ساخت کانتوری معروف است، قابلیت‌های ویژه‌ای را در زمینه ساخت سازه‌های فضایی و فرا زمینی بوجود آورده است.

 ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.